VISOČKI KARATISTI MEĐU NAJUSPJEŠNIJIM U VISOKOM ZA 2015.GODINU

dzejlana-i-senahidU sali Gradskog kina Visoko, pred velikim brojem proslavljenih sportista, sportskih radnika, novinara i drugih posjetitelja održan Izbor najboljih sportista i sportskih radnika općine Visoko za 2015. godinu. Pred prepunom kino salom su nagrađeni najbolji od najboljih sportista i sportskih radnika u gradu, koji su u minuloj godini pokazali najveći trud i ostvarili najveće uspijehe u svijetu sporta.

Ova svečanost okupila je i mnogobrojne eminentne sportske stručnjake, među kojima su se našli i Fuad Muzurović, bivši selektor nogometne reprezentacije BiH, kao i Ivica Osim, proslavljeni bosanskohercegovački nogometaš, nogometni trener, bivši selektor nogometne reprezentacija Jugoslavije i Japana, te trenutni predsjednik komiteta za normalizaciju NFSBiH.

U okviru programa, pored mnogobrojnih čestitki i motivacionih govora dodijeljene su i nagrade za najbolje sportiste Visokog u protekloj godini, te je laskavom titulu u kategorijama Najuspješniji sportista i Najuspješniji sportista senior nagrađen karatista Senahid Bulut, dok je za Najuspješniju sportistkinju u seniorskoj konkurenciji proglašena taekwondoistkinja Džejlana Kovačević.

Najuspješniji junior:
Sađid Bulut (Karate klub “Fudokan”)

Najuspješniji sportisti prema granama sporta:
Senahid Bulut (Karate klub “Visoko”)

Najuspješniji trener:
Redžep Građan (Karate klub “Visoko”)

Sportska nada:
Fatma Krehić (Karate klub “Fudokan”)
Elma Podojak (Karate klub “Visoko”)

Čestitke nagrađenima želi UO TKA BiH