Novosti

IX TRADICIONALNI KARATE SEMINAR, VISOKO

Proteklih dana, tačnije od 26. do 28. decembra 2014. godine (petak, subota i nedjelja), u Visokom je po deveti put boravio poznati karate instruktor sa prostora bivše države Jugoslavije Prof. Dr Ilija Jorga, majstor karatea 10 DAN – predavač na tri (3) svjetska univerziteta, koji je održao seminar po principima tradicionalnog karatea.
Tehnički organizator IX TRADICIONALNOG KARATE SEMINARA bili su TRADICIONALNA KARATE -DO ASOCIJACIJA BIH i KARATE KLUB „VISOKO“, a seminar je podržala Općinska načelnica Amra Babić.
Seminar se održavao u fiskulturnoj sali MSŠ “Hazim Šabanović”, a učešće je uzelo 120 učesnika, iz klubova: Banja Luke, Sarajeva, Breze, Doboja, Kreševa, Kiseljaka, Fojnice, Mostara, Pala, Zenice, Vareša i Visokog.
Tri dana učenja i druženja sa učiteljom, Ilijom Jorgom, ostali su zadivljeni svi prisutni, poćevši od onih najmlađih pa do onih najstarijih učesnika.
Ispred Karate kluba „Visoko“, trener kluba Redžep Građan, iskoristio je priliku da se zahvali i uruči skromni poklon učitelju i velikom čovjeku, Iliji Jorgi na nesebnićnoj i bezrezervnoj podršci, koju pruža ne samo BiH nego i Karate klubu „Visoko“, koji ove godine slavi 35.godina postojanja.
Prof Dr Ilija Jorga je naglasio kako osjeća obavezu da često posjećuje BiH, održava seminare, a tako i prenosi svoje znanje na svoje učenike, a posebno na one najmlađe karatiste koji su budućnost karatea u BiH.
Nakon završenog seminara, održano je polaganje za majstorska zvanja, a viša majstorska zvanja položili su: Amel Bajgorić 4 DAN (KK „Mostar“), Amar Alajmović 2 DAN (KK „Rudar“ Breza), Salem Šahinović 2 DAN (KK „Visoko“), Irhad Omeragić i Nežla Lotinac (KK „Centar“ Sarajevo).

FOTO

FOTO 2

Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Najpopularnije

To Top